Jep, tän blogin piti olla 3,5kk hiihtolomasta alpeilla ja kaikesta matkailusta, laskemiseta ja häröilystä mitä siihen sisältyy. Kohtalo, vai olikohan se ihan vaan omaa osaamattomuutta, muutti kuitenkin kaikki edessä olleet suunnitelmat. Hieman kyrsii!

MIkähän siinä oikein on, kun nämä vammautumiset tulee usein erittäin harmittomissa tilanteissa, ei parkissa, ei offilla, vaan sileessä rinteessä. Kaverini lippu oli juuri umpeutamassa ja kiiresti kokeilimme, että vieläkö ehtii. No ehtihän sinne ja ei kun vielä kerran Ylläksen Gondoliin ja yks lasku vielä. Ylhäällä sanoin kaverille, että menen edeltä ja käyn vielä vetämässä yhden tai kaks runia pikku parkissa. No ennen parkkiin pääsyä kantti petti jäällä ja pehmeemmälle tultaessa puri kiinni, jonka seurauksena polvi väänty päästäen erittäin ikävän napsahduksen. Aikamoisen litanian tuntemiani kirosanoja päästettyäni suusta, muutama ehkä jopa useampaan kertaa., ei auttanu muuta ku laskea yhdellä jalalla alas ja ryhtyä tutkimaan tarkemmin. 

Kotimatka Ylläkseltä alkoi vai muutama tunti tapahtuman jälkeen, huomattavan apeissa tunnelmissa. Olin aika varma, että kaveripiirissä valitettavankin yleinen ristisidevamma oli nyt kohdannut minutkin. Onneksi junamatkalle olin ottanut makuuvaunupaikan, että matkustaminen sujui kuitenkin olosuhteisiin nähden mukavasti. Jääpussien kanssa maaten. 

Heti kotiin pääsyn jälkeen olikin sitten otettava yhteys vakuutusyhtiöön ja mietittävä mihin sitä menisi hoitoon. Onneksi on tullut hoidettua vakuutukset kuntoon ja vakuutusyhtiöstä ilmoitettiin, että valitsemani klinikka on ok. Ortopedi väänteli polveani ja totesi, että otetaan magneetti mistä vauriot sitten varmasti selviää, mutta että kyseessä on hyvin todennäköisesti epäilemäni ristisiteen katkeaminen. Tässä vaiheessa hylkäsin lopullisesti toivon laskemisesta tällä kaudella enää. 

Magneetista tuli sitten viimein niitti, mutta myös hyviäkin uutisia:

"Acl on revennyt. Femurin lateeraali- ja tibian takareunassa on tyypilliset luukontuusiot, mutta muita luuvammoja ei näy. PCL ja Kollateraaliligamentit ovat säilyneet yhtenäisinä. Lateraalimeniskin takasarvessa takajuuren vierellä ilmeisesti radiaalista repeämää ja etusarvessa näkyy myös hento, hyvä asentoinen repeämäjuoste. Mediaalimeniski näyttää ehjältä. Nivelpintojen rustorepeämiä ei näy"

Eli suomennettuna eturistiside poikki ja ulommaisessa kierukassa vähän vaurioita. Hyvät uuutiset on että ristisiteen uusimisesta palautuu ennalleen leikkauksella ja kuntoutuksella. Kierukankin vammat vaikuttavat korjattavilta eikä suurempaa ongelmaa pitäisi kuntoutuksen jälkeen jäädä. Paskempi juttu onkin se, että kuntouttaminen on minimissään 6kk mittainen ja vaatii paljon duunia. Ei hyvä tällaiselle laiskan pulskealle pojalle.

Eli tästä eteenpäin päivittelenkin tähän blogiin kuntoutumisen edistymistä ja omia turhautumisiani. Seuraavaksi on edessä leikkausta edelvä fysioterapeutin sessio ja 28.1. annetaan polvelle puukkoa.